Translate

Thursday 1 April 2021

Pääsiäisviikon kuulumisia

 Viikko on kulunut vauhdikkaasti. Tämän viikon järjestäjät kertoivat meille kohokohtia viikostaan:


Ensimmäisenä mieleen muistuivat pajunoksatyöt, joita oli heidän mielestään kiva tehdä. Mukavaa oli se, kun sai tehdä töitä omilla käsillään. Muutamia keväisiä oksia ja koristeita on esillä myös luokkamme ikkunassa. Muissakin ikkunoissa on pääsiäistaidetta. Suosittelemmekin kierrosta koulun ympäri, jos pääsiäislomalle joku kaipaa vielä tekemistä. 

Olemme pohtineet sydäntunneilla myös pääsiäisen merkitystä kristillisenä juhlana. Järjestäjien mieleen oli jäänyt kuva siitä, kun Jeesus ratsasti jerusalemiin aasilla. Muista pääsiäisperinteistä mieleen oli jäänyt hauska tieto  Norjan virpomisperinteestä.  Osa järjestäjistä kertoi kokeilleensa perinnettä ja  herättäneensä vanhempia piiskalla. Tapa ei ollut ollut kuulemma mieluinen vanhemmille.

Tällä viikolla on räpätty jopa kahden räpin voimin.  Pupuräppi oli järjestäjien mielestä hauskempi, kuin ruuansulatusräppi. Muutoin järjestäjät olivat sitä mieltä, että ruuansulatuselimistön osat olivat helppoja ja tiedossa jo entuudestaan. 

Kirjavinkkauksen herkullisista kirjoista on ollut paljon iloa ja kirjojen luomia tunnelmia on vinkattu lapuilla myös kavereille.

Järjestäjät  muistelivat, että kertotaulutesteistäkin moni pääsi läpi tällä viikolla. Liikunnan telinevoimistelusuosikkeja olivat olleet liaaniliuku ja kiepin harjoittelu rekillä. Ulkoliikunnassa pelattiin koripallokimpleä ja nurkkajussia.


Hauskaa oli ollut  katsoa myös  Lasten tasavaltaa. Osa oli sarjaa jo katsonut kotonakin. Jos järjestäjät saisivat päättää sääntöjä, ei tarvitsisi mennä kouluun, ainakaan joka aamu.  Kaikki tarpeellinen ja herkullinen olisi ilmaista, eikä tulisi läksyä. Kouluruoka olisi lasten valitsemaa. 

Torstaina katsoimme nelosluokkien tekemän pääsiäisvideon ja herkuttelimme jäätelöllä. Järjestäjät olivat sitä mieltä, että opettajien aprillipila, jäätelöiden hankkimisesta vain opettajille, ei mennyt läpi. He luottivat koko ajan siihen, että jäätelöä on myös lapsille. 

Mukavaa lomaa kaikille blogiamme seuraaville!


No comments:

Post a Comment